Πως να διαλέξω προορισμό για ταξίδι!



 Εδώ δεν θα σας δώσουμε ακόμα έναν οδηγό για το ποια μέρη πρέπει να επισκεφτείτε έστω για μια φόρα στη ζωή σας ούτε θα σας πούμε ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για φέτος ούτε κάτι παρόμοιο. Σε αυτό τον οδηγό θα σας δείξουμε κάποια στοιχεία ούτως ώστε να επιλέξετε εσείς για εσάς τον ιδανικό προορισμό.

Ο ιδανικός προορισμός για εσάς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως είναι οι προσωπικές σας προτιμήσεις ανάλογα στο στυλ του ταξιδιού που θέλετε να πραγματοποιήσετε, το πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε για να διαθέσετε σε ένα ταξίδι και φυσικά τα οικονομικά σας.

Τι είδους ταξίδι έχετε στο μυαλό σας;

Σημαντικό κομμάτι για να πάρετε την απόφαση σας, θα είναι το προσωπικό σας στυλ ταξιδιού, τι σας αρέσει να βιώνετε και ποια είναι η καθημερινότητα σας. Είναι η καθημερινή σας ζωή χαοτική και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ταξίδι για να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο;

Σύντομες διακοπές (1 έως 2 εβδομάδες)

Να είναι σύντομη η διάρκεια της μετακίνησης

Επιλέξτε μόνο μια χώρα ή περιοχή

Υπάρχει πιθανότητα να ξοδέψετε περισσότερα για να εξοικονομήσετε χρόνο

Να έχετε ξεκαθαρίσει το σκοπό του ταξιδίου και οι δραστηριότητες σας να είναι ανάλογες

Πιθανόν να πάρετε περισσότερα μαζί σας από όσα χρειάζεστε, όμως τα ψώνια σας θα είναι περισσότερο χρήσιμα

Μάλλον θα επισκεφτείτε χώρες ή μέρη που είναι πιο ακριβά

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε προκαθορισμένο και σχετικά σφιχτό πρόγραμμα λόγο των λίγων ημερών που θα έχετε στη διάθεση σας

Μακροπρόθεσμες διακοπές (2 έως 4 εβδομάδες ή και παραπάνω)

Μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο χρόνο στη μετακίνηση σας από το ένα μέρος στο άλλο

Ανάλογα τη διάρκεια μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές χώρες\τοποθεσίες

Θα θυσιάσετε χρόνο για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα

Θα χρειαστεί να είστε περισσότερο προσεκτικοί για να μείνετε εντός budget και να βρίσκεται τις πιο συμφέρουσες προσφορές

Προσπαθήστε να μη πακετάρετε πολλά πράγματα και ενστερνιστείτε το μινιμαλισμό για λίγες μόνο μέρες

Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να είναι πιο ευέλικτο το πρόγραμμα σας

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Θα βρείτε τον ιδανικό προορισμό για οποιοδήποτε ποσό μπορείτε να διαθέσετε.

Όμως, θα επηρεάσει την τελική σας απόφαση καθώς μπορεί να μην είναι αρκετά οικονομικό, ιδιαίτερα αν θα έχει μεγάλη διάρκεια το ταξίδι σας καλό να είναι να επισκεφτείτε οικονομικές περιοχές. Σκεφτείτε το συνάλλαγμα σας και πόσο δυνατό θα είναι, επίσης που θα κάνετε μετατροπή του νομίσματος σας και ποια άλλα νομίσματα θα είναι πιο ισχυρά.

Σκεφτείτε στρατηγικά τις επιλογές σας.

Θέλετε να μάθετε κάτι; Θέλετε αυτό το ταξίδι να σας βοηθήσει να εντρυφήσετε σε μία νέα γλώσσα ή σε μία άλλη κουλτούρα; Ταξιδέψτε ανάλογα. Αν μαθαίνετε ισπανικά θα πάτε στην Ισπανία ή στην Νότια Αμερική. Ίσως να μπορείτε να μείνετε με μια οικογένεια ντόπιων για λίγες μέρες! Θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε Ταϊλανδέζικο φαγητό γιατί είναι το αγαπημένο σας και πάντα θέλατε να μάθετε να το φτιάχνεται και μόνοι σας; Ταξιδέψτε στο Πουκέτ λοιπόν!

Αν γενικά το φαγητό για εσάς σημαίνει πολλά τότε μπορείτε να επισκεφτείτε προορισμούς όπως Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ινδία.

'Oπου και να πάτε να έχετε θετική ενέργεια και να είστε ανοιχτοί να γνωρίσετε πολιτισμούς !